Kleurrijke ‘kunstmuur’ onder de Utrechtsebaan

28/11 – De witte tegelwand onder het viaduct van de Utrechtsebaan tussen de Herenstraat en het Westeinde wordt een kunstobject. Het gaat om tekeningen die door een kleurrijke lichtprojectie verwijzen naar Hofwijck en het wetenschappelijke werk dat daar door vader en zoon Huygens tot stand werd gebracht. De kunstenaar begint er zeer binnenkort mee want het geheel moet voor Kerstmis klaar zijn. Om de ‘kunstmuur’ goed te kunnen bewerken worden er warmtekanonnen aangebracht om de verf goed te laten hechten en dat het onder het viaduct behaaglijk wordt voor de kunstenaar. Op de foto een beeld van een gefantaseerde telescoop die Huygens destijds fabriceerde om het heelal te bestuderen. Nu is de muur nog blanco en onder het viaduct afgezet met schermen, zoals Ap de Heus fotografeerde. Dit wordt tevens de tijdelijke overdekte ‘werkplaats’ van de kunstenaar.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.