‘Na 824 jaar wacht ons een unieke decembermaand’

30/11 – We moeten afgaan op wat ons door de Voorburgse Irene Giorsetti wordt gemaild, maar volgens mensen die dat hebben uitgedokterd, wordt december 2012 een historische maand. Sinds het jaar 1188 is het niet meer voorgekomen dat deze decembermaand 5 zaterdagen, 5 zondagen en 5 maandagen telt. ‘Met andere woorden; dat komt slechts 1 x in de 824 jaar voor’, aldus deze Irene. We nemen dit voetstoots voor waar van haar aan. We gaan even terug naar 1188. Het jaar waarin de Syrische schrijver Osama bin Moenqidh overleed. Hij had veel contacten met kruisvaarders en beschrijft een amputatie door een christelijke arts die aan een gewonde ridder vroeg: “Wat wil je het liefst: met één been leven of met beide benen dood zijn?” De man wilde leven. ‘Onder mijn ogen sloeg de arts met twee slagen het been af. De ridder stierf’, aldus Osama. In Voorburg werd in die tijd nagedacht over de bouw van de Oude Kerk. Prettig weekeinde.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.