Omgeving Kerkbrug van rommeltje naar kijkplaatje

6/12 – De directe omgeving van de Kerkbrug krijgt aan Voorburgse kant een face lift. Alles wat er de afgelopen tien jaar aan slordig straatmeubilair, vreemde hekken en overdadige palen is geplaatst wordt vervangen. Van een rommeltje moet het daar een mooi kijkplaatje worden. Op maandagavond 17 december houdt de gemeente met een inloopavond een presentatie in Huize Swaensteyn. Omwonenden die zich al jaren aaneen ergeren aan o.a. kakelbonte schrikhekken, vuilcontainers, misplaatste toegangsborden en de omgeving van het brugwachtershuisje zijn uitgenodigd en kunnen hun zegje doen. Het ziet er naar uit dat door alle veranderingen bij deze prominente entree van het Beschermde Dorpsgezicht ook historische gezien op gewenst peil gebracht wordt. De provincie betaalt mee aan de face lift. Het is de bedoeling dat de ‘heropening’ van het Kerkbruggebied voor het vaarseizoen 2013 plaats vindt. De gemeente wil het kennelijk nu voor eens en altijd goed doen. Langzaam maar zeker wordt opgepakt waar jaren op is aangedrongen. Dat siert! Er wordt inhoud gegeven aan bescherming van het monumentale dorp van Voorburg.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.