Creatieve oplossingen met hindervrije rioolslangen

7/12 – Bewoners volgen het allemaal aandachtig daar aan de Koningin Wilhelminalaan. Voor de werkzaamheden aan het riool hoeven de straten niet lange tijd open maar door het nieuwe ‘slangensysteem’ blijft het grotendeels bovengronds. De slangen worden langs het trottoir en rijwielpaden gevoerd. Om te voorkomen dat fietsers er last van hebben en moeten afstappen zijn zelfs houten bruggetjes gemaakt. Wat een service! En de fietsers vinden het leuk zo’n heuveltje in de weg. Hetzelfde geldt voor de automobilisten die niet hoeven af te remmen om de vuistdikke slagen te passeren. De slangen komen niet op de rijbaan te liggen maar gaan er bovenlangs via een poortconstructie. ‘Heel creatief’, zegt Ap de Heus die er een foto van maakte. Op de hoek Laan van Nieuw Oosteinde en Van de Wervestraat heeft door de werkzaamheden een verzakking plaaatsgevonden. Een slangenkuil zou je kunnen zeggen, die snel gedicht wordt.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.