Eerste ijs op de Vliet en dikke bekeuring voor de gemeente

8/12 – Voor het eerst deze winter lag er een laag ijs op de Vliet. Dat kon ook niet anders met meer dan 10 tot 15 graden onder nul. De kortstondige ijslaag was vanochtend te zien. In de loop van de dag verdween deze weer. En wat meldt een attente lezer van Voorburg Insite die in de Herenstraat loopt? ‘Uit het bovenraam van Huize Swaensteyn steekt nog de vlag met oranje wimpel uit’. Vrijdag werd de vlag opgehangen ter gelegenheid van de verjaardag van prinses Amalia. Volgens de vlaginstructie van de minister-president had die vrijdag voor zonsondergang al binnen gehaald moeten zijn. Nu dat niet is gebeurd handelt de gemeente formeel in strijd met het vlagprotocol van de overheid want de Nederlandse vlag mag ’s avonds en ’s nachts alleen blijven hangen mits deze goed is aangelicht. Dat was niet het geval. ‘Slordig’, zegt onze lezer. Dat is het ook. Een bekeuring dus voor de gemeente. Wat zullen we rekenen? 500 euro? Svp storten in het fonds voor de Kerstboom uit Hranice. Zaterdagmiddag om 16.30 uur hing de vlag voor Amalia er nog steeds, protocol of niet. Het zit er niet in dat de vlag voor de zonsondergang vandaag wordt binnengehaald. Dan wordt dan 1000 euro boete beste gemeente. Update: zondag 9 december om 16.00 uur was de vlag nog steeds niet binnengehaald. De ‘burgerboete’ is inmiddels opgelopen naar 1500 euro. Update: Maandagochtend was de vlag voor Amalia weg.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.