Fotojournalist Simon E. Smit (98) overleden

9/12 – In Den Haag is in de nacht van vrijdag op zaterdag de bekende fotojournalist Simon E. Smit overleden. Hij werd 98 jaar. Het grootste deel van zijn leven werkte hij voor Dagblad Het Binnenhof dat ook in Voorburg een ruime verspreiding onder de abonnees had. Simon Smit fotografeerde hier vele honderden onderwerpen en genoot in zijn werkzame tijd grote bekendheid. Bij de verloving van prinses Juliana en prins Bernhard regelde hij een tandem en vroeg beiden een stukje bij het paleis aan het Voorhout te fietsen. Dat deden ze en de foto die hij toen maakte ging de hele wereld over. Smit won twee keer de Zilveren Camera. Vrijdag vindt de uitvaart plaats in het creatorium Ockenburg. Donderdagavond is gelegenheid tot afscheid nemen in het rouwcentrum aan de Rodelaan in Voorburg.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.