Scooterdief vrijuit door ambtelijke procedures politie

9/11 – Een Voorburger (naam bij de redactie bekend) meldt om 21.45 uur telefonisch via 112 de diefstal van zijn scooter in de binnenstad van Den Haag, recht onder het oog van een politiecamera. Getuigen hebben gezien dat omstreeks 21.30 uur twee mannen rond de scooter scharrelen, maar bemoeien zich er verder niet mee. De politiecamera, als die tenminste aanstond, moet dit gescharrel ook gezien en gefilmd hebben. De afstand tussen camera en de geparkeerde scooter is hooguit 12 meter. Getuigen melden dat een van de mannen een rood mutsje op heeft en Dolce Cabbana schoenen draagt. De Voorburger geeft dit door aan de meldkamer Den Haag. Hij vraagt of er een bericht naar alle surveillancewagens van de politie Haaglanden kan gaan om uit te kijken naar iemand met een rood mutsje en Dolce Cabbana schoenen. Je weet immers maar nooit en zo ingewikkeld moet dat niet zijn. ‘Nee, dat kan niet’, meldt de juffrouw van de meldkamer gedecideerd. ‘Daar is het te laat voor’. Ja maar de diefstal heeft pas een kwartier geleden plaatsgevonden. ‘Nee voor opsporing is dat te laat, u moet nu eerst aangifte doen en dan vindt een onderzoek plaats’. Maar heeft die camera dan niet gesignaleerd dat die twee mannen bij de scooter bezig waren en de politie misschien tot actie aangezet? ‘Dat wordt allemaal in het onderzoek betrokken’, zegt de mevrouw van de meldkamer. ‘Eerst aangifte doen. Dat is de procedure’. Kijk, dat geeft de burger nog eens moed!

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.