Vier meter hoge geluidsschermen van glas langs U-baan

12/11 – Om de overlast van het geluid van het verkeer op de Utrechtsebaan voor de omgeving (Voorburg-Noord) te verminderen en de leefomgeving te verbeteren, worden aan de noordzijde van de A12 de bestaande houten geluidsschermen vervangen door hogere (4 meter) geluidsschermen van glas. Deze nieuwe schermen komen op de bestaande betonnen wand tussen de Maanweg en het spoorviaduct Schenkkade. Daarnaast worden aan de zuidzijde van de A12, tussen NS Station Voorburg en het Prins Clausplein, de bestaande houten schermen vervangen door nieuwe schermen. De kosten bedragen circa 30 miljoen euro. In mei 2012 beginnen de werkzaamheden die verder het gehele jaar in beslag nemen. Op 24 november 2011 organiseert Rijkswaterstaat een informatiebijeenkomst in het Mövenpickhotel. Wijkvertegenwoordiger Ap de Heus heeft als een van de eersten inzage gekregen in de plannen en zegt alle vertrouwen in het project te hebben. Bomen die aan de Voorburgse kant verdwijnen worden vervangen, is hem toegezegd door Rijkswaterstaat.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.