Winst geluidsscherm met 140.000 auto’s per dag: 8 decibels

25/11 – De Utrechtsebaan krijgt over een lengte van circa 1300 meter een vier meter hoog geluidsscherm. U heeft er misschien eerder al over gelezen op Voorburg Insite. Die lengte beslaat zo’n beetje de afstand tussen de Heer Hubrechtstraat tot aan de grens met Den Haag. Rijkswaterstaat liet de plannen in hotel Movenpick zien en daar kwamen ook vier wethouders op af. De omwonenden, dat zijn zo’n 3500 mensen in Voorburg-Noord, gaan de effecten er van merken: gemiddeld 8 decibels aan geluid minder. Daar kan niemand tegen zijn. De geluidseffecten van nu en straks (over een paar jaar passeren daar om en nabij 140.000 auto’s per etmaal) werden hoorbaar gemaakt. Maar hoe staat het met de uitvoering? Die gaat ongeveer een half jaar duren, vanaf het tweede kwartaal volgend jaar. Er gaan o.a. ongeveer 80 bomen verdwijnen, die nu hier en daar half over de Utrechtsebaan hangen en overlast kunnen veroorzaken. Die bomen zullen worden vervangen, belooft Rijkswaterstaat. En met een knipoog, er is ook nog wel een potje voor een kunstwerk. Een mooie compensatie voor het tijdelijk afzien. Een beetje wisselgeld kan geen kwaad….

Al het werk aan het geluidsscherm wordt tot circa vier meter vanaf het huidige scherm uitgevoerd. Dat was tegen het zere been van wijkwethouder Houtzager, want die hele strook is net voor veel geld opgeknapt. Hij wil dan ook dat de hele montage door hijskranen vanaf de Utrechtsebaan plaats vindt ook al moet daarvoor een rijbaan sluiten voor het verkeer naar Den Haag. ‘Dat kan best’, vindt hij. ‘Helemaal niet’, reageerde iemand van Rijkswaterstaat. ‘We hebben toestemming van de minister om het aan de bewonerskant kant te doen’. ‘Dat zullen we dan nog wel eens zien’, reageerde Houtzager en gaf zijn eerste pittige reactie meteen door aan verkeerswethouder Van Ostaijen die daar echter op zijn beurt niet meteen op reageerde. Toen kwam Ap de Heus binnen, de actieve wijkvertegenwoordiger die hartelijk werd begroet als de ‘onderburgemeester’. Zijn commentaar: ‘Ik heb alle vertrouwen in het werk van Rijkswaterstaat. Voorburg heeft hier grote baat bij’. Dat beaamde Houtzager, hier links op de foto met de heren Van Ostaijen en De Heus.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.