Frits en Emmy Koppe namen afscheid van schildersbedrijf

3 december – Het Voorburgse schildersbedrijf Koppe is overgenomen door de firma Van der Weide. De naam Koppe als merk blijft echter gehandhaafd. Gistermiddag nam Frits Koppe afscheid met een receptie die door vele bekenden en relaties werd bijgewoond. Het was destijds niet de bedoeling dat hij als Nederlands kampioen speedway (zie internet) het bedrijf van zijn vader Gerard zou overnemen maar van het een kwam het ander. Samen met zijn broer Wim bestierde hij het bedrijf tientallen jaren met succes, want Koppe ontbrak het niet aan klandizie. Frits en zijn vrouw Emmy kunnen daarover wel 1000 verhalen en anekdotes vertellen. De Koppes waren graag geziene vakmensen. Opvolging zat er vanuit de familie echter niet in. Vader Gerard was overigens een van de oprichters van de stichting ‘Mooi Voorburg’ en Frits is nog steeds bestuurslid. Hij nam o.a. het initiatief tot de nog steeds gangbare ‘kleurenwijzer’ die als advies gehanteerd wordt bij de kleurgeving van monumenten. Tijdens de receptie in restaurant Bernard aan de Oude Haven ging alle applaus en sympathie uit naar Frits en zijn vrouw Emmy.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.