Komst kerstboom uit Hranice vraagt om hulp

4 december – Toch nog een noodkreet van Frans van Veen die er ook dit jaar voor zorgt dat de kerstboom uit Hranice op tijd bij de Oude Kerk komt te staan. Hij meldt dat de grote kerstboom in de Tsjechische zusterstad op transport is gegaan en dat de dieplader met boom maandagochtend 9 december in de Herenstraat arriveert om vervolgens met een kraan en een hoogwerker op zijn plaats wordt getakeld. Van Veen is echter nog druk bezig om donaties binnen te krijgen ter dekking van de kosten. ‘Daar zijn we echter nog niet uit’, zegt hij. ‘Ik hoop een beroep te kunnen doen op de solidariteit van Voorburgers in het kader van onze warme stedenband met Hranice. Elke bijdrage op bankrekening 52.03.01.498 van de Stedenband Vbg-Hranice is bijzonder welkom’. Op donderdag 12 december om 17.00 uur worden de lichtjes in de boom ontstoken onder het zingen van kerstliedjes door de Carroll Singers van de Lusthofschool en het kerstmannenorkest van Sint Ceacilia. ‘Laten we samen deze traditie in ere houden’, zegt Van Veen. ‘Maar daar is nog wel enige financiele hulp bij nodig’.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.