Herenstraat op de rand van een doemscenario

5 december – In de hele wereld zijn winkelstraten versierd met feestverlichting, behalve in onze good old Herenstraat. Het zal er zeker nog van komen, maar het lijkt op een operatie die met veel en moeite onder controle te krijgen is. Er is met tussenkomst van de gemeente een dik betaalde centrummanager aangesteld maar het tijdig regelen van kerstverlichting is een opgave die ook voor hem teveel gevraagd is. De man toucheert jaarlijks 25.000 euro aan belastinggeld, maar controle op uitvoering van zijn taken is iets waar de gemeente verstek laat gaan. Voorzitter Wang Choy van de ondernemersverzekering verzekert dat het allemaal in orde komt. Intussen raakt de loop steeds meer uit de Herenstraat. Succesvolle oud-winkeliers spreken er schande van dat ‘hun straat’ het moet afleggen tegen winkelstraten en pleinen waar wel het nodige aan gezelligheid en versiering wordt gedaan. ‘Met tranen in de ogen zien we het verder afbrokkelen’, zei ons een van hen. ‘Je krijgt de neiging zelf de ladder op te gaan om die lichtjes op te hangen’.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.