College van B&W op cursus voor veiligheid supertop

9 december – Op zeer grote schaal wordt een omvangrijke reeks voorbereidingen getroffen voor de in maart te houden topconferentie met honderden wereldleiders en landendelegaties. Het wordt tevens – vanaf de grond en vanuit de lucht – de grootste militaire en politiële beveiligingsoperatie ooit hier in de buurt gehouden. Zo beluisteren we dat president Obama de nacht(en) mogelijk in een oorlogsschip voor de kust van Scheveningen doorbrengt en dat president Poetin overweegt bij zijn dochter in Voorschoten te logeren. Nieuw is ook dat alle colleges van B&W in een straal rond Den Haag speciaal onderricht krijgen over hoe te handelen als het ergens fout mocht gaan. Zeg maar op cursus. Van en naar Den Haag tellen immers vele (vlucht)wegen en er moeten scenario’s klaar liggen voor het geval o.a. in Wassenaar, Voorburg of Rijswijk moet worden ingegrepen. Er zijn duizenden hotelkamers nodig in en rond Den Haag. Bij alle logistieke- en veiligheidsmaatregelen worden Colleges betrokken.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.