Voorzitter nieuw ondernemersfonds op de korrel

11 december – Verwarring en ontsteltenis in het Oude Centrum binnen de kring van ondernemers na een bericht in De Telegraaf. De krant kwam vanochtend met een artikel over de voorzitter van het per 1 januari geldende Ondernemersfonds, Joep van der Wolk. In het bericht staat dat hij een bestuursrol heeft gespeeld bij twijfelachtige goede-doelen-stichtingen in binnen- en buitenland. Inmiddels is ook binnen de locale politiek druk overleg gaande, want volgende week moet de Gemeenteraad instemmen met het Fonds dat via een OZB-constructie meer activiteiten in het historisch centrum financieel mogelijk moet maken. In dat Fonds komt jaarlijks 100.000 euro uit heffingen en bijdragen van de gemeente. De vraag is of voorzitter Van der Wolk kan aanblijven. Aannemelijk is dat het College eerst van hem tekst en uitleg wil hebben alvorens een standpunt in te nemen. Hoe dan ook, in het toch al geplaagde Oude Dorp, wordt van deur tot deur nergens anders over gesproken dan wat vanochtend bekend werd. Wat een triestheid!

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.