Handtekeningen onder nieuw ‘winkelparadijs’ Leidsenhage

11 december – Op een kleurrijk presentatiebord is getekend hoe er gedacht wordt over ‘nieuw Leidsenhage’. Er is hier en daar wel creatief omgesprongen om het plan positiever over te laten komen. De appartementen aan de Heuvelweg, links boven, zijn achter een lange bomenrij gecamoufleerd. Ook de daarachter gelegen woningen hebben een zekere aanpassing ondergaan. Dat maakt de strak tegen de rijweg te bouwen vier meter hoge buitenwand van het nieuwe Leidsenhage acceptabeler. Dit onderdeel vraagt natuurlijk snel om een realistischer duiding. In werkelijkheid wordt de Heuvelweg hier een corridor met veel autogassen, tramverkeer en extra sirenelawaai van politie, brandweer en ambulances dat op de woningen gaat terugkaatsen. De Vereniging van Eigenaren en de Huurdersvereniging Park Veursehout hebben onlangs al bij de projectontwikkelaar protest aangetekend. Een blij College van B&W en investeerder Unibail-Rodamco hebben vandaag hun handtekeningen gezet onder de hoofdlijnen voor de herontwikkeling. De gemeente ziet in Unibail-Rodamco een ‘reddende engel’, die in het zeer gedateerde Leidsenhage een paar honderd miljoen euro stopt om er zo snel mogelijk ‘een regionaal winkelparadijs’ van te maken. De gemeenteraad moet nog met de plannen instemmen.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.