Kortweg inzoomen tijdens scheervlucht over Voorburg

28/11 – We gaan vandaag in scheervlucht over Voorburg en melden u het volgende:

0. Geen paniek, er kunnen weer oliebollen gekocht worden op het Koningin Julianaplein. Vorige week ging de kraam door kortsluiting in vlammen op. De getroffen ondernemer was niet voor een gat te vangen en wist vliegensvlug een andere gebakskraam met ovens en al op de kop te tikken. Ap de Heus trekt zich het lot van de oliebollenbakker aan en doet de oproep extra bollen te kopen om hem op die manier wat uit de brand te helpen. Hij is er weer klaar voor.

1. Goud voor de beste sportveldbeheerder van Nederland. Het is Peter Mook, de man die verantwoordelijk is voor het beheer van alle gemeentelijke velden in Leidschendam-Voorburg. Mook werd zowaar uitgeroepen tot ‘Fieldmanager of the Year 2011″ tijdens het jaarlijkse Nationaal Sportvelden Congres in Zwolle. Hij was de beste van de zes genomineerde kandidaten. Op de schouders deze vakman. En als het even kan, gewoon een sportieve salarisverhoging!

2. Ooit eens meegegeten bij Woej? Doen, zonder meteen alle restauranthouders in Voorburg het brood uit de mond te willen stoten. Elke woensdag wordt bij Woej een ‘Wereldtafel’ gedekt met gerechten uit tal van landen, maar ook de Hollandse pot ontbreekt niet. Prijs: € 6,50. Plaats van handeling: Wijk- en dienstencentrum Noord (bel eerst met 3209203 Geerte Hoogschagen). De rest doen deze goedgemutste koks met veel liefde.

3. Is een geluidsscherm overal rond het spoor van Randstadrail de oplossing voor te veel lawaai? De gemeente vraagt Haaglanden dat te gaan onderzoeken. Gebleken is dat het geluid dat de voertuigen van Randstadrail veroorzaken meer is dan destijds werd berekend. Door het spoor vaak te blijven slijpen vermindert het geluid met bijna 5 decibel, maar dat is nog altijd 1,3 decibel meer dan waar rekening mee gehouden was.

4. Met onmiddellijke ingang is geen vergunning meer nodig voor het plaatsen van bouwobjecten in het openbaar. Denk daarbij aan bouwborden, steigers en schaftketen van schilders- en bouwbedrijven. Wel moet bij de gemeente gemeld worden dat ergens bouwobjecten komen te staan. Dit besluit van het college geldt niet voor het beschermde historisch centrum van Voorburg en het Damcentrum in Leidschendam. Mooi, dat betekent vaak minder werk.

5. Hoewel de Parkweg er niet smaller op is geworden blijft het uitkijken rond vrachtwagens die er even parkeren. Zeker nu enkele buurtbewoners melden dat er op de Parkweg flink doorgejakkerd wordt tussen de Laan van Oostenburg en het voormalige politiebureau, zelfs door bussen van de HTM. We zagen dat de vuilophalers van Avalex wel heel voorzichtig aan moesten doen in de ochtendspits. Rustig aan en uitkijken dus.

6. Late reactie van E. Loopstra op bericht d.d. 15/9 (ga naar ‘wekelijks archief’ rechts): ‘Via mijn neef uit Voorburg kreeg ik de tip van dit artikel plus foto. Ik ben de zoon van Stef, sinds mijn 7e niet meer woonachtig in Voorburg. Mijn vader is voor zijn werk in 1964 verhuisd richting Zwolle. Hij is altijd een fanatiek fietser gebleven. Ik weet mij te herinneren dat ik als klein jongetje meeging naar het voetbalveld waar mijn vader langs de lijn met een vlag aan het zwaaien was. De racefiets waarmee hij rondreed was een echte (blauwe) Bontekoe, een fiets die hij tot aan zijn dood bereed. Helaas is hij eind 1981 bij een verkeersongeval in Hattem om het leven gekomen’.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.