Gemeente sluit 30 jaar oud olifantspad met ijzerwerk

3 januari – In het Engels noemen ze het een ‘short cut’, een snel binnendoortje zou je kunnen zeggen. Of misschien nog beter een ‘olifantspad’ dat er langzaam maar zeker in slijt als er veel gebruik van wordt gemaakt. Want waarom zou je een omweg nemen als een kortere lonkt? Dat gebeurde 30 jaar geleden ook op de hoek van het Henry Hagalaan en de St.Martinuslaan, maar het makkelijke pad werd onlangs abrupt afgesloten door een ambtenaar die er niets van wilde weten. Hij liet het binnendoortje afsluiten met twee palen en ijzerwerk. Dit tot grote boosheid van omwonenden die nu enkele keren per dag tien meter moeten omlopen rond het plantsoentje waarin het binnendoortje in de loop van 30 jaar (!) is ontstaan. Vooral kinderen vinden deze doorgang veel leuker dan op stoeptegels te moeten lopen. Aan Stadsbeheer werd nog gevraagd hier snippers van boomschors uit te strooien, maar dat zou te kostbaar zijn geweest. ‘Willekeur’, is het volgens een omwonende. Nee, oordeelde de ambtenaar het is een illegaal pad in een plantsoen. Maar zie echter ook hoe het wel kan elders in Voorburg, op het ‘nieuwe’ hoekpad langs de Van de Wateringelaan en Laan vn Oosteinde. Daar is een short cut zelfs tot een officieel stenen pad gemaakt om het de mensen makkelijk te maken. Wel zo prettig voor de burger. Zijn er nog meer van die handige maar feitelijke verboden olifantspaden in Voorburg? Zeker weten.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.