Er gloort hoop voor de mooie fontein van Park de Werve

30/11 – Voorburg heeft twee fonteinen of in elk geval waterstralen die daar aan doen denken. De vijverbak op het Stationsplein is ermee uitgerust, maar het lukt maar niet om die fontein aan de praat te houden. Bovendien verdwijnt de fontein daar binnenkort door de aanleg van het OV-knooppunt. De andere fontein staat in Park de Werve, maar die doet het al jaren niet. Het is een sierlijke fontein (Pier Pander 1900) maar ook hier stagneert de toevoer van water. Een enkel keertje zie je een klein straaltje water omhoog komen, maar van een feestelijk waaier van water is geen sprake. We vernemen dat de druk onvoldoende is. Ja, dan houdt het op. Maar er gloort hoop. Deze fontein en de directe omgeving is onlangs opgeknapt en opnieuw bestraat. Dat doe je niet als je niet een beetje van plan bent deze fontein in ere te herstellen. Het is dus nog even afwachten voor de omwonenden en voorbijgangers voordat zij weer van de fontein kunnen genieten. De enige fontein van Voorburg, ouder dan honderd jaar. Zou het deze keer dan echt gaan lukken?

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.