Aan de weg timmeren met bloemen, bomen en waterbakken

3/12 – Misschien nooit zo bij stil gestaan maar deze maand draait het bij bloemisten vooral om de kleuren rood, wit en groen. ‘Dat is van oudsher’, weet Aad de Leeuw, die als derde generatie de bloemenzaak aan de Herenstraat drijft. ‘Die kleuren komen overal in terug, of in combinatie of apart van elkaar. Er is ooit onderzoek naar gedaan en dat wijst uit dat rood, wit en groen een heel prettige uitstraling heeft. Juist in een donkere maand als deze’.

Van de Herenstraat naar de Bruinings Ingenhoeslaan waar aan weerszijden enkele tientallen lindebomen een betere ondergrond krijgen om het volgend jaar ook beter te gaan doen. De bomen worden met een hijskraan stuk voor stuk van hun plaats getild waarna de oude grondlaag wordt verwijderd en vervangen door nieuwe aarde. Ook worden tussen de wortels luchtpijpen aangebracht om de circulatie te verbeteren. De gemeente helpt een handje mee.

Grondwerkzaamheden verder ook aan het Stationsplein waar de inrichting van het OV-knooppunt begonnen is. De betonbakken met water moeten daarvoor wijken. Ze staan al bijna droog. Nu nog het formele stopzetten van lijn 10, dat door vele reizigers van en naar Voorburg wordt betreurd. De laatste rit is op vrijdag 9 december, op 12 december begint de nieuwe dienstregeling van de HTM zonder 10.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.