Ook voor Sinterklaas: ‘Zomaar binnenlopen kan niet meer’

5/12 – Het rumoer rond de sluiting van het Servicecentrum aan de Herenstraat 42 is ook Sinterklaas niet ontgaan. De Goedheiligman zegt ten volle mee te leven met alle Voorburgers die vanaf volgende maand bij de gemeente alleen nog maar via 14070 of internet op afspraak terecht kunnen. Net zoals bij de tandarts of chirurg. ‘Zomaar binnenlopen kan niet meer’, is de campagneleus van de gemeente. Weinig uitnodigend. ‘Ik heb er veel over gehoord en gelezen’, zegt Sinterklaas. ‘Wat het College en de coalitie van VVD/CDA/PvdA/D66 haar bevolking aandoet heeft naar mijn bescheiden mening weinig te maken met de zogenaamde verbetering van de service. Het wordt menige Voorburger juist moeilijker gemaakt. Een deur sluit je alleen voor onwelkome gasten. Dat moet je je inwoners toch niet willen aandoen. Veel mensen zijn daar terecht erg boos over. Ik zal daar nog een hartig woordje over wisselen. Dit kan echt niet. Het spijt me zeer maar het college wacht dit jaar een stevige roe. Wat jij Piet?’

De gesloten deur die Sinterklaas op nummer 42 vond werd nauwlettend gadegeslagen door Frank Rozenberg van Gemeentebelangen, die zich voor al dat gebliksem in Voorburg zelfs verontschuldigde bij de Goedheiligman. Ja, het is hier wel eens beter geweest met de gastvrijheid, herinnerde de Sint zich. Rozenberg vertelde hem ook dat de gemeente de pasjes heeft ingenomen van raadsleden om ‘zomaar’ in het gemeentehuis met ambtenaren te kunnen praten. En wat is er toch allemaal nog meer aan de hand in het oude dorp, wilde de Sint weten. Rozenberg noemde enkele zaken die al veel stof deden opwaaien: het in een klap wegbezuinigen van de kerstboom, de heisa rond het OV-knooppunt, de centrale huisvesting, het verboden burchtje op de nieuwe wegwijzers en het opheffen van het wijkplatform oude centrum. De Sint zuchtte diep, schudde zijn hoofd en keek bij het vertrek uit Voorburg nog een keer naar het Servicecentrum. ‘De terugreis naar Spanje zal me zwaar vallen’, zei hij. ‘Ik wens in elk geval alle Voorburgers een inwoner-vriendelijk stadsbestuur toe’.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.