Interpellatiedebat gevraagd over nieuwbouw stadskantoor

4/12 – Opnieuw vraagtekens rond de procedure voor de nieuwbouw van het stadskantoor. De Raadsfractie van Gemeentebelangen vindt dat het College van B&W heeft nagelaten deskundige marktpartijen te consulteren waardoor in deze tijd van bezuinigingen veel geld bespaard had kunnen worden. Het College vond deze keer consultatie niet gewenst. Gemeentebelangen zegt dat het College daarmee selectief omgaat met het aantrekken van private adviseur. Bij acht andere openbare projecten gebeurde dat namelijk wel. Raadslid Frank Rozenberg: ‘Dat lijkt op meten met twee maten en hierover willen we een interpellatiedebat in de gemeenteraad van 6 december. Het College heeft steeds beweerd dat het advies inwinnen in de wereld van onroerend goed hele grote risico’s met zich mee zou brengen. Nu is echter boven tafel gekomen dat in andere projecten de gemeente wel volop met marktpartijen vooraf overleg heeft’. Foto: de plaats van nieuwbouw.

‘GEMEENTE DRAAFT DOOR NAAR EEN ABSURD DURE NIEUWBOUW’

Volgens hem zijn er ervaren marktpartijen die zeggen dat de gemeente met de huidige plannen voor nieuwbouw onnodig veel kosten maakt. ‘Bij de omvang van de bezuinigingen waarmee dit college de inwoners treft, is het vreemd dat het college met oogkleppen op doordraaft naar een absurd dure nieuwbouw. Gemeentebelangen heeft al eerder bij het college aangedrongen om met deze partijen het gesprek aan te gaan en van hun kennis en ervaring gebruik te maken. Dit wordt echter constant terzijde geschoven met het argument dat een dergelijke marktconsultatie grote risico’s met zich mee zou brengen. Die risico’s doen er in andere projecten klaarblijkelijk niet toe’, aldus Rozenberg. De gemeenteraad moet wel instemmen met zijn interpellatieverzoek.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.