Angst bij ouders van school De Parachute voor snelle auto’s

6/12 – Ouders met kinderen op basisschool De Parachute signaleren bij de Koningin Wilhelminalaan ter hoogte van De Fransstraat een gevaarlijke oversteek-situatie. De angst voor een ongeluk zit er goed in. Namens de ouders heeft Anita IJzendoorn hierover contact met de gemeente maar die verwijst naar de onlangs aangelegde zebrapaden bij de rotonde. ‘Maar’, zegt mevrouw IJzendoorn, ‘daarmee is het probleem niet opgelost. Auto’s rijden hard op de Koningin Wilhelminalaan en er wordt gewoon niet gestopt voor overstekende kinderen en hun ouders’. Zij doet de suggestie ook naar de Van Lodensteijnschool een zebrapad of een drempel aan te leggen. De rotonde ligt te ver van De Fransstraat, zeker voor kinderen die van de andere kant komen. Het is nu wachten op een ongeluk, dat kan toch niet de bedoeling zijn’. De gemeente zegt dat na klachten in februari een snelheidsonderzoek op de Van Arembergelaan gepland is. Op z’n vroegst daarna wordt een eventuele vervolgactie verwacht. Vooralsnog blijft de situatie dus zoals zij is. Op de foto mevrouw IJzendoorn die de kinderen begeleidt. Foto’s Ap de Heus.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.