Schildertalent Daan van Velsen, een jonge meester in de dop

8/12 – Je bent 16 jaar, je zit in 4 Havo Dalton Voorburg en tien jaar geleden tekende je er al op los. Kunstschilderen is nu je lieve lust. Ziehier Daan van Velsen die al uitkijkt naar een klassieke schildersopleiding. Hij krijgt al les in materiaalkennis en portretschilderen. De technieken van Rembrandt, Vermeer, da Vinci en Rubens boeien hem mateloos. ‘Om ervan te leren kopieer ik hun werken’, zegt hij. ‘Verder schilder ik landschappen, stillevens, portretten en vogels, vooral om van te leren. Ook maak ik etsen en aquarellen, eerst met acryl maar de laatste tijd met olie’. Op de foto Daan met zijn ‘vertaling’ van het Rubens-schilderij de oude vrouw en het kind. ‘Ik heb dit schilderij laag voor laag gemaakt met dit eindresultaat’. Maar helemaal tevreden is hij nog niet, oftewel het jezelf in elk geval niet makkelijk maken. Het blijft voor hem nog oefenen en bijleren. Kreeg Daan het onmiskenbare talent met de paplepel ingegoten? Dat is vrijwel zeker, gezien de creativiteit en enthousiaste penseelstreken van zijn grootvader. We gaan vermoedelijk nog veel horen van deze stadsgenoot Daan. Hij is nu al vol overgave onderweg op zoek naar de overtreffende trap in zijn jonge leven. Dat komt wel goed.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.