Aandacht voor talent Daan van Velsen neemt hoge vlucht

16/12 – Op het Dalton in Voorburg is het een en al aandacht voor de 16-jarige Havo-scholier Daan van Velsen, het schildertalent dat vorige week al op Voorburg Insite stond (zie archief). Daan kan ineens niet meer stuk daar, hij is de held van de school. Nog maar heel even en we hebben er weer een bekende stadsgenoot bij. Vandaag pakt De Telegraaf al uit met een uitvoerige publicatie over hem. Gisteren kreeg Daan ook al een tv-ploeg op bezoek die de film over hem vanochtend uitzond in het programma van Eva Jinek. ‘De jonge Rembrandt’ werd hij genoemd. Inmiddels komen bij Voorburg Insite tal van reacties binnen uit het hele land. De een wil een schilderij laten maken, de ander kijkt uit naar een expositie en een volgende wenst hem veel succes in Daans nog jonge leventje. Zijn vader en moeder zijn natuurlijk apetrots met alle aandacht, die met al deze publiciteit nog wel even zal voortduren. Een ding staat vast, Daan kan na deze ‘doorbraak’ niet meer terug en hij wordt nu in de vaart der volkeren meegenomen. En die eerste expositie komt er zeker aan. Maar eerst de Havo afmaken en daarna door naar een academie.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.