PvdA wil spoed achter vorming nieuw college

3 december – ‘Het is nu aan GBLV als grootste partij om met spoed een nieuw college te vormen’, zegt fractievoorzitter Marjan van Giezen (PvdA). ‘Wij zijn bereid mee te denken over een aangepast collegeprogramma mits daarbij de mensen niet worden vergeten’. Het blijft voor de partij onduidelijk waar precies de ‘grote fouten’ in het project Duivenvoorde Corridor zijn gemaakt. Dat zal moeten blijken uit de Raadsenquete.

Van Giezen: ‘Voor niemand is duidelijk waar en hoe het is misgegaan. Veel informatie is vertrouwelijk, en wat er wel op tafel ligt, is onnavolgbaar voor de Raad, laat staan voor de inwoners’. Zij vindt dat het miljoenenverlies oud-wethouder Mijdam niet persoonlijk kan worden aangerekend. ‘Zij was een zeer deskundig wethouder met veel kennis van zaken op het gebied van ruimtelijke ordening. Toch heeft ook zij geen grip kunnen krijgen op het project Duivenvoorde Corridor. Haar vertrek is een persoonlijk drama maar politiek noodzakelijk’.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.