Wat Van Iperen hoort komt uit de verf als schilderij

7 december – Luisteren naar muziek en die vertalen op het doek. Ofwel, wat het oor opvangt wordt door de hand en vingers tot een schilderij gemaakt. Zo zijn veertig songs de bron van inspiratie geweest voor de Voorburgse kunstenaar Rik van Iperen voor het maken van even zovele schilderijen. Songs van met name de crème de la crème van de singer-songwriters, zoals Eric Andersen, Donovan, Paul McCartney, Gerry Rafferty en Townes Van Zandt. Het project waaraan hij meer dan drie jaar gewerkt heeft kan zonder meer als zijn Magnum Opus worden gekenmerkt. Van Iperen presenteert het nu in eigen woonplaats.

Onderdeel van het project ‘Muziek in Beeld’ is het gelijknamige boek met tekstbijdragen van  Arthur Eyffinger en de galeriehouder Leo van Heijningen inclusief een voorwoord van Rik van Iperen en een Engelse vertaling. Hierin zijn naast de veertig schilderijen ook de songteksten opgenomen. Met de bij het boek professioneel door CS Sound Systems  verzorgde  en door de kunstenaar vormgegeven dubbel CD, waarop de veertig songs staan, worden beeld, muziek en tekst bij elkaar gebracht. Rik van Iperen met ‘Muziek in Beeld’ bij de Kunstuitleen van 11 t/m 27 december aan de Herenstraat 92.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.