Streep onder deze fase Duivenvoorde; nu begin enquete

9 december – De positie van GBLV-wethouder Frank Rozenberg is – zoals verwacht – vooralsnog niet in het geding, zo bleek uit het raadsdebat over de Duivenvoorde Corridor. Met name het CDA en GroenLinks willen hun politieke oordeel over hem opschorten tot na het onderzoek over het miljoenenverlies. De VVD zegt ‘het sterke vermoeden te hebben’ dat Rozenberg de Raad onjuist heeft geïnformeerd en vindt dat hij, net zoals Heleen Mijdam deed, zijn functie had moeten neerleggen. ‘Tot de uitkomst van de enquête is deze wethouder voor ons aangeschoten wild’, vindt de VVD. Hij voelde zich hierdoor geenszins aangesproken.

Overige raadsleden volgden de uitleg van Rozenberg en aanvaardden zijn excuses voor gemaakte fouten. Het CDA vroeg zich nog wel af of de wethouder niet te lichtvaardig heeft gehandeld bij de coalitievorming terwijl hij eerder grote twijfels over de financiën rond het project Duivenvoorde had geuit. Het moge allemaal zo zijn maar nu wil de Raad er even een streep onder zetten, Gemeentebelangen snel naar de vorming van een nieuwe college terwijl iedereen uitkijkt naar het begin van het raad-onderzoek naar het voor Leidschendam-Voorburg geruchtmakende drama Duivenvoorde.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.