Betere afweging bij alarm hulpdiensten geboden

11 december – De berichten over hulpdiensten liegen er niet om. Onderzoek wijst uit dat bijna de helft van alle ritten die na een melding gemaakt worden, overbodig zijn. Van de brandweer wisten we al dat circa 70 procent van alle gevallen neerkomt op loos alarm, maar nu komen ambulances (inclusief trauma volgens de ANWB) en politievoertuigen ook in de buurt van dat percentage. Dat geldt (kan niet anders) statistisch dus eveneens voor de hulpdiensten in Voorburg en Leidschendam. De vraag dient dan ook gesteld te worden welke zwaarte een melding heeft die binnenkomt en hoe daar passend op gereageerd dient te worden. Een heel lastige, realiseren wij ons. Misschien kunnen de diensten in Voorburg daar het voortouw in nemen. Het terugdringen van het aantal onnodige ritten betekent een enorme kostenbesparing om het nog maar niet te hebben over al het dus ook onnodige sirenelawaai door de straten dag en nacht. Voor nogal wat inwoners die langs doorgaande wegen wonen, een toenemende ergernis. Verbetering is geboden.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.