Nog tien spannende dagen met veel vragen

26 november – Het winkelhuisje van Sinterklaas in de Herenstraat is voor deze peuters van de crèche natuurlijk een bezienswaardigheid. ‘Even kijken of hij misschien thuis is’, zegt de juf en de kinderen gluren mee door het raam met opgebonden gordijnen. Enkele kinderen zijn al uit de trekkar gestapt bij deze stop tijdens het rondje door het dorp. Ze zien wel twee schemerlampen branden maar nee hoor, de Sint laat zich niet zien. De Goedheiligman is elders heel druk bezig met de resterende tien dagen tot zijn verjaardag. In de etalage liggen cadeautjes. ‘Voor wie zijn die?’. De juf: ‘Je weet maar nooit’. Voor ouders en grootouders, maar ook voor al die meesters en juffen, wordt het traditiegetrouw een behoorlijk bezige week met zeker heel veel vragen.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.