Hofpoort als toegang tot ‘Het Nieuwe Hofwijck’

26 november – Met de opening van de verbouwde bezoekersentree van Hofwijck heeft astronaut en Hofwijcks ambassadeur André Kuipers, de finale van de algehele restauratie van ‘Het Nieuwe Hofwijck” op zijn naam gebracht. Het entreegebouw heet nu, geheel in stijl, Hofpoort als nieuwe toegang tot de buitenplaats tussen de Vliet en het Westeinde. Boven de Hofpoort werd een onbeduidend en stoffig kamertje omgetoverd tot een fraaie vergaderlocatie met uitzicht op het Stationsplein. Onderdeel van de Hofpoort is o.a. ook een glazen aanbouw waarin de museumwinkel annex tearoom is gevestigd. Neem er rustig een kijkje nadat u voor de Hofpoort het verplaatste beeld van vader en zoon Huygens in ogenschouw heeft kunnen nemen.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.