VVD hekelt communicatie over locaties asielzoekers

29 november – De VVD hekelt het communicatietraject van de gemeente richting bewoners over te verwachten asielzoekers. ‘Ik had al signalen gekregen van met name mensen bij de Rijnlandlaan in Voorburg’, zegt fractievoorzitter Astrid van Eekelen. ‘Daar was het nieuws dat die plek in beeld was, ingeslagen als een bom. Zij hadden niets van de gemeente gehoord. Eigenlijk hetzelfde als afgelopen zomer bij Schakenbosch, waar mogelijk een asielzoekerscentrum zou komen. Ook daar wisten de mensen van niets. Het college heeft dus helaas kennelijk niets geleerd van de commotie die dat toen teweeg bracht. We gaan de burgemeester en wethouders hierop aanspreken’.

Als eerste fractie bezocht de VVD de locaties die worden genoemd om statushouders te huisvesten. De plekken worden mogelijk bebouwd met semi-permanente wooneenheden. Vorige week stuurde het College van B&W een brief aan de gemeenteraad over asielzoekers. Daarin schetste het niet alleen de laatste stand van zaken rond het asielzoekerscentrum, maar ook de plannen voor de huisvesting van asielzoekers die de status van vluchteling hebben gekregen en daarmee voor langere tijd in Nederland mogen verblijven.

Van Eekelen (op de foto in het rood): ‘Wij hebben met zes fractieleden een rondje gemaakt langs de drie locaties om de situatie zelf te bekijken en met mensen praten voordat we de Raad zich uitspreekt. Wij snappen heel goed dat de mensen bezorgd zijn. Het is een trieste zaak dat die mensen niet eerst netjes iets hoorden van het gemeentebestuur, bijvoorbeeld van een wethouder. De VVD heeft gelukkig wel een goed gesprek met de mensen gehad’.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.