Oeuvreprijs ArtiBrak voor veelzijdige Frits Frietman

29 november – De Voorburgse kunstenaar Frits Frietman heeft de Fonds ArtiBrak Oeuvreprijs gekregen. Deze driejaarlijkse prijs, bestaande uit een bronzen penning (ontworpen door kunstenares Dinieks) en een oorkonde, werd gisteren voor de derde keer uitgereikt aan een werkend lid van kunstenaarsvereniging ArtiBrak die zijn sporen heeft verdiend in de kunst en met zijn werk het meest aansluit bij een maatschappelijk belang. Frits Frietman was één van vijf genomineerden, de anderen waren Jolanda Verdegaal (keramiek), Marc Renckens (schilderijen), Loes Landman (schilderijen) en Joop van Egmond (schilderijen en objecten).

De jury koos unaniem voor Frits Frietman omdat zijn tekeningen een eigen stijl hebben en vakmanschap paren aan kunstzinnigheid en nieuwe ontwikkelingen. ‘Frietman is een groot kunstenaar, die plezier heeft in het tekenen en dat zie je terug in zijn werk’, aldus het juryrapport. ‘Hij heeft iets te vertellen, elke tekening is een eigen verhaal. Frietman is veelzijdig, hij maakt niet alleen tekeningen, maar schrijft ook gedichten en columns’. In februari zal in de galerie een expositie te zien zijn van het werk van alle vijf genomineerden. De Fonds ArtiBrak Oeuvreprijs, werd in 2009 voor het eerst uitgereikt aan schilderes Nel Pot. In 2012 viel die eer te beurt aan beeldhouwer Frans Kokshoorn. Foto Noud van den Boer.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.