Binnen 3 maanden profielschets nieuwe burgemeester

3 december – Burgemeester Hans van der Sluijs (63) neemt per 1 september 2016 ontslag. Hij heeft besloten zijn ambt eerder neer te leggen dan gepland en daarmee plaats te maken voor een opvolger. ‘Het burgemeestersambt vergt continue inzet en alertheid’, zegt de gemeente in een persbericht. Die rol was voor hem steeds moeilijker te vervullen. Het afgelopen jaar eiste dat van hem het nodige in verband met de gezondheid van zijn echtgenote. Van der Sluijs werd hier in 2007 burgemeester.

Voor de fractievoorzitters in de gemeenteraad betekent het aangekondigde vertrek werk aan de winkel. Zij moeten op korte termijn een profielschets maken voor een opvolger. Die profielschets moet eind februari bekend zijn want voor de procedure die vooraf gaat aan het vertrek van Van der Sluijs staat zes maanden. Er moet niet alleen bijtijds een advertentie komen in de Staatscourant maar er gaat ook veel tijd zitten in de beoordeling van sollicitaties en gesprekken met mogelijke kandidaten.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.