Rotterdamsebaan (301 miljoen euro) begin 2020 open

3 december – Het hoofdcontract voor de bouw van de Rotterdamsebaan is gegund aan de samenwerkingscombinatie van BAM Infra en Wayss & Freytag Ingenieurbau. De aanneemsom bedraagt 301 miljoen euro. De Rotterdamsebaan is daarmee het grootste infrastructurele project in de geschiedenis van Den Haag. Ook krijgt de tunnel een klinkende naam: de Victory Boogie Woogietunnel, naar het schilderij van Mondriaan.

De gemeente Den Haag is tot mei 2016 bezig met de voorbereidende werkzaamheden voor de Rotterdamsebaan. Daarna volgt de herinrichting van de Mercuriusweg, tussen de Binckhorstlaan en de Neherkade, en het inrichten van het werkterrein in de Vlietzone. In het najaar van 2016 wordt het werkterrein op de Binckhorstlaan ingericht. Het boren van de tunnel in de Rotterdamsebaan begint medio 2017. Begin 2020 gaat de baan open.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.