‘Na zdravi’ op komst van kerstboom uit Hranice

7 december – En daar is de kerstboom uit Hranice weer, ranker dan ooit. Vanochtend werd de reus met een oplegger aangevoerd en zal de komende weken het historische hart van Voorburg feeërieker maken. De boom komt deze keer niet uit een naaldbos, maar heel simpel uit een te renoveren plantsoen voor een flatgebouw. De bewoners daar vonden het prima dat hun boom als een cadeau naar zusterstad Voorburg ging. Door het omzagen hebben zij er bovendien veel daglicht bij gekregen. Donderdagmiddag worden de lichtjes in de boom ontstoken door de Tsjechische ambassadeur met een borreltje na. Voor het eerst is er geen financieel gedoe over de komst van de kerstboom. Proost dus, of beter op z’n Tsjechisch ‘na zdravi’.

Nu we het toch over kerstbomen hebben, bij Stichting Woej in de Groene Loper aan de Van Royenstraat in Voorburg worden ook de handen uit de mouwen gestoken om de feestdagen zo sfeervol mogelijk te maken voor de bezoekers. Vanessa Beltgens is opbouwwerkster en heeft met vrijwilligers de boel goed weten op te tuigen met een flinke strik bovenin. Loop daar maar eens rustig binnen. Dat deden Fractieleden van Gemeentebelangen ook en zij kwamen niet met lege handen. Zij maakten het feest bij Woej compleet door voor alle vrijwilligers een kerstroos te bezorgen. Een beetje bemoediging kunnen ze bij Woej wel gebruiken, gezien de ernstige problemen tussen  bestuur en Ondernemingsraad. Foto Ap de Heus.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.