Op de markt meepraten over de ideale burgemeester

8 december – Nu de huidige burgemeester heeft aangekondigd volgend jaar zijn ambt neer te leggen moet de gemeenteraad op zoek naar een opvolger, iemand met wie we zeker zes jaar te maken krijgen. Zoals eerder gemeld moet er snel een profielschets komen van de man of vrouw die de eerste burger van de gemeente wil worden. Dat vraagt niet alleen om veelzijdige kwaliteiten en bestuurlijke vaardigheden maar ook om iemand die goed ligt bij de bevolking als een herkenbare mens onder de mensen en uitnodigend is.

Specifieke wensen daarover kunnen inwoners op zaterdag 12 december bekend maken bij de fractievoorzitters die hun oor te luisteren komen leggen. Van 12.00 tot 14.00 uur zijn zij te vinden op de markt in Voorburg en in het Damcentrum in Leidschendam om in gesprek te gaan over de eisen waaraan volgens hen een nieuwe burgemeester moet voldoen. Dat kan ook op vrijdag 18 december in de hal van het gemeentehuis waar vanaf 19.30 uur een inloopavond is waarbij inwoners in gesprek kunnen gaan met de fractievoorzitters om input te geven voor de profielschets.

Begin volgend jaar komt de Commissaris van de Koning in een raadsvergadering praten over die profielschets. Daarna kan iedereen solliciteren die meent over de beste papieren te beschikken.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.