Onprettige botsing raadsleden Klazenga en Hohage

8 december – Buiten de orde. Een ongebruikelijke clash tussen twee raadsleden tijdens de commissievergadering over de huisvesting van asielzoekers. Philippine Hohage van de gelijknamige eenmansfractie werd onverwacht fel aangevallen door Peter Jan Klazenga (Gemeentebelangen). Hohage was de hele avond op dreef met het stellen van vragen toen Klazenga naar het collega-raadslid uit zijn slof schoot met: ‘Uw vragen zijn tenenkrommend’. Hohage reageerde direct met ‘Dat is buitengewoon beledigend’. Commissievoorzitter Peter van Dolen (D66) gaf daarop Klazenga een tamelijk zwak standje met ‘dit geeft geen pas geeft in deze commissie’. Geen pas? Beter ware geweest als de voorzitter Klazenga terstond aangezet zou hebben tot het terugnemen van diens woorden met excuses voor zijn onprettige slip.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.