‘Avalex kampt met groeiende financiele problemen’

15 oktober – Het lijkt goed fout te zitten bij Avalex. De oppositiepartijen CDA en VVD willen opheldering van de betrokken wethouders. Uit persberichten die beide bekend maakten vatten wij het luiden van de noodklok als volgt samen.

1. Er zijn nieuwe tegenvallers van twee miljoen euro. 2. De kosten voor inwoners nemen toe terwijl de service drastisch afneemt. 3. Een dreiging is dat Voorburgers hun grof vuil voortaan naar Voorschoten moeten gaan brengen. 4. De zes betrokken gemeenten zijn het oneens over het betalen van de tekorten. 5. Wethouders komen in een ‘biechtstoel’ om grieven en wensen bekend te maken. 6. Bestuursleden waren niet op de hoogte van de tegenvallers. 7. De nieuwe manier van afvalinzameling kan flink tegen gaan vallen. 8. Een Raad van Toezicht die de directie van Avalex controleert dient overwogen te worden’.

Het is een optelsom van bedenkelijkheden waar oppositiepartijen de noodklok over luiden. VVD-raadslid Louise Kortman: ‘Met een afvalbedrijf dat niet in controle is moeten we geen avontuur aangaan. Dit afvalbeleid kan echt bij het oud papier’. Ook het CDA maakt zich ernstige zorgen over ‘de groeiende financiële problemen bij Avalex’. Volgens de partij lijkt de wijze van bedrijfsvoering niet op orde en gaan de inwoners meer betalen. ‘Dit is geen organisatie die in control is’, meldt raadslid Hans Geurts.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.