Vanavond Sint Maarten lampionoptocht

sint-maarten-img_583811 november – Vanavond wordt voor de 66 keer de Sint Maarten lampionoptocht gehouden. Het verzamelpunt is vrijdag 11 november op het Oosteinde ingang Vlietwijck om ca. 18.15 uur en vertrek om 18.30 uur. De stoet van (klein)kinderen, (groot)ouders en anderen met lampionnen trekt door de wijk en arriveert omstreeks 19.00 -19.15 uur  bij het bordes van de Sint Martinuskerk aan het Oosteinde. Dit onder begeleiding van twee muziekkorpsen, politie, Rode Kruis eerste hulp verleners, wijkpreventieteam en anderen. Boven in de toren verschijnt  Sint Maarten als Romeins ridder welkom en wordt dit jaar door burgemeester Tigelaar welkom geheten. De kinderen zingen Sint Maartenliedjes en ontvangen een appeltje van Sint Maarten. Verder zijn prijsjes voor de mooiste lampion. Sint Maarten is de patroon van Voorburg. De naam komt veel voor, zoals  De oude of Martinikerk, Sint Maartensschool, Maartenscollege, Martinuslaan, scouting Sint Maarten-Hildegard, Sint Maartensfonds, Maartensvereniging, De Panden en de Mantel, de panden van de mantel van Sint Maarten.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.