‘Gemeente op slot als er geen Vlietbrug komt’

13 november – Het College van B&W wil niet dat er nieuwe brug over de Vliet komt om de verkeerschaos in Leidschendam en bij de Sluis te ontlasten. Die chaos is voor veel minder geld te verminderen – en misschien wel ongedaan te maken – door allerlei maatregelen in verkeersstromen, is waar de gemeente voor gaat. Maar oppositiepartij VVD laakt de visie van het College op het overbodig vinden van een extra oeververbinding. ‘Met het voorstel wordt Leidschendam-Voorburg op slot gezet’, zegt de VVD.

‘Wat betekent dit voorstel in de dagelijkse praktijk? Het zorgt ervoor dat bruggen worden afgesloten voor bezoekers van aangrenzende woonwijken en voor inwoners uit de rest van de gemeente. Kentekens worden met camera’s geregistreerd. Wordt wel gebruik gemaakt van de bruggen, dan krijg je een boete. Het betekent dat je je als inwoner niet meer vrij over de wegen kunt bewegen en het verkeer gedwongen via de Sytwendetunnel geleid zal gaan worden’.

‘Woon je in Essesteijn en wil je sporten in Westvliet? Dan zal je moeten omrijden via de tunnel of de A12. De kraamhulp die van de ene kant van de Vliet naar de andere kant moet? Oma op bezoek uit Zoetermeer? Of een klant uit Leidschenveen? Allemaal omrijden. Het leidt tot opstoppingen bij de tunnel, die nu al regelmatig vast staat. Denk hierbij ook aan de gevolgen als de tunnel afgesloten is voor onderhoud en met het toenemende verkeer als het nieuwe Leidsenhage zal worden geopend. Het geboden alternatief, een dynamisch verkeerssysteem, leidt er toe dat inwoners via lampjes en bewijzeringen de Sytwendetunnel in worden geleid’.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.