Gevraagd: dichters (jong en oud) met humor

17 november – Huygens’ Hofwijck in Voorburg organiseert dit jaar voor de vijfde keer Dichter op Hofwijck: een wedstrijd voor iedereen die van dichten houdt. Jong, oud, professional of enthousiast amateur, laat u inspireren door het thema humor van de landelijke Poëzieweek – en stuur uw gedicht in. Het thema humor past overigens uitstekend bij dichter Constantijn Huygens. Hij was dol op het maken van grappige, humoristische en soms ondeugende puntdichtjes, zo meldt de organisatie.

Dichters mogen zich ook laten inspireren door het werk en leven van Constantijn Huygens, zijn zoon Christiaan of de buitenplaats Hofwijck waar zij woonden en werkten. Op 26 januari is op Hofwijck de feestelijke poëzieavond. Dan worden de winnaars van Dichter op Hofwijck bekend gemaakt.  Deelnemers vanaf 16 jaar kunnen hun werk tot en met zondag 8 januari 2017 inzenden via dichter@hofwijck.nl. Ook kinderen tot en met 12 jaar kunnen een gedicht insturen, voor hen is er een aparte kinderprijs.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.