‘Politiebureau volgend jaar ’s nachts dicht’

18 november – Niet alle NS-treinen stoppen meer in Voorburg, het politiebureau aan het begin van de Parkweg werd niet lang na de opening overbodig gevonden, het Stadhuis met Servicecentrum verhuisde naar Leidschendam, het loket W&I  onlangs ook, de huisartsendienst bij ziekenhuis Antoniushove gaat op slot en als klap op de vuurpijl wordt volgend jaar de politie ’s nachts niet langer aangestuurd van het bureau bij Essesteyn maar ergens vanuit Zoetermeer. Wie kan deze uitverkoop in Voorburg nog volgen? Raadslid Hans Peter Klazenga (Gemeentebelangen) in elk geval niet. Hij wil uitleg van het College over de jongste aderlating: het politiebureau waar je binnenkort ’s nachts niet meer kunt aankloppen in noodsituaties.

klazenga-rozenberg-dsc_5996Klazenga (hier links op de foto) zegt zich dan ook zorgen te maken over de veiligheid van de inwoners en spreekt van onwenselijke situatie. ‘Ik ben verbijsterd en verontrust tegelijk’, stelt hij. ‘Kan de politie nog wel direct en snel spoedeisende hulp bieden? In het kader van diverse reorganisaties is er klaarblijkelijk voor gekozen om geen politie-inzet meer te plegen vanuit het bureau Temeculaplein. Deze maatregel heeft een enorme impact op de veiligheid. GBLV heeft daarom schriftelijke vragen gesteld aan het college’.

politieman-op-motor-dsc_5952Hij vervolgt: ‘Wij denken dat het gevoel van veiligheid zal afnemen. Als lokale partij staan wij voor een veilige leefomgeving en daar wordt in deze gemeente op ons initiatief juist veel aandacht aan besteed. Een gemeente van 75.000 inwoners moet een politiebureau hebben dat dag en nacht open is met politiemensen die vanuit die locatie ook kunnen uitrukken. Dat zijn wij aan onze inwoners verplicht. Ik heb schriftelijk vragen gesteld en wil o.a. weten of het college bekend is met het feit dat de nachtelijke inzet wordt gereduceerd naar 1 eenheid in plaats van de 2 of 3 die nu worden ingezet’.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.