Rijswijk zadelt Voorburg op met parkeerprobleem

(Van onze speciale correspondent)

23 november – In een overvolle zaal van het wijkcentrum Agora organiseerde de Gemeente een bijeenkomst met de bewoners om te spreken over het parkeerbeleid in Voorburg-West. In de straten op de grens met Rijswijk is parkeeroverlast ontstaan doordat de gemeente Rijswijk in de avonduren betaald parkeren heeft ingevoerd. De ergste overlast ondervinden de bewoners van de Hoekweg. Ook in de Hoekenburglaan is een verhoogde parkeerdruk merkbaar. In de overige straten is dat volgens de bewoners nog niet het geval. parkeren-in-de-pauze

Voor de gemeente is deze situatie geheel nieuw. Tot nu toe werden de Blauwe zones overdag ingesteld, dit is in deze straten niet wenselijk omdat de parkeerdruk pas tegen vijf uur ontstaat. Een nieuw soort Blauwe zone zou in dit gebied kunnen worden ingesteld die bijvoorbeeld om 16.30 uur begint en tot 0.30 uur duurt. Wel wordt gevreesd dat wanneer deze Blauwe zone uitsluitend in de twee genoemde straten wordt ingevoerd de extra druk dan gaat verschuiven naar de overige er achter gelegen straten.

Voor de bewoners is er nog een groot probleem. Hoe ontvang ik mijn gasten in de avonduren? Met het tijdelijk gebruik van een extra ontheffingskaart is dit probleem niet op te lossen omdat het vaak om meerdere auto’s gaat. Hiervoor bestaat nog geen kant en klare oplossing. De gemeente begint met het besprokene vast te leggen. Daarna wordt voor de avonduren een ontheffingsplan voor bewoners uitgewerkt dat op een later tijdstip aan hun wordt voorgelegd.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.