Deze Rokjespiet is van de afdeling stalknechten

rokjespiet-sint128 november – Het zijn voor de kleintjes spannende dagen nu de verjaardag van Sinterklaas nadert. In de Herenstraat kwam de Goedheiligman met zijn Pieten plus trouwe schimmel naar het Sinterklaashuis. Moeders en vaders met hun kroost verzamelden zich daar. Voorburger Willem J. Hasekamp stuurde ons deze foto van een nog niet eerder vertoonde rokjespiet die de schimmel bij de hand hield terwijl Sint zijn aandacht op de kinderen richtte. Het paard volgde dat op zijn beurt weer zo te zien. Rokjespieten zijn overigens de enige Zwarte Pieten die het vuile roetveeg schoonsteenwerk aan de anders geklede knechten overlaten. Pieten met rokjes zijn van de afdeling stalknechten en komen doorgaans niet in beeld.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.