Raadslid Hohage: ‘Huwelijk ouderen en Woej niet goed’

28 november – Fractie Hohage zegt door ‘tientallen meldingen van ouderen in de afgelopen maanden’ te concluderen dat het niet echt goed botert tussen Ouderen en Woej: ‘Dat is geen goed huwelijk’. Raadslid Philippine Hohage stelt dat de ouderenconsulenten van Woej in het gebouw Oranjehoek zitten. ‘Daar komt geen openbaar vervoer. Die consulenten zijn dus vrijwel onbereikbaar voor ouderen uit Stompwijk, Leidschendam en Voorburg. Telefonisch zijn zij niet altijd te bereiken, en mocht dat wel zo zijn dan wordt een afspraak voor een gesprek gemaakt. Maar in dat gesprek blijkt dat de kennis van de consulenten onvoldoende is. Niet meer dan die van een goedwillende vrijwilliger’.

‘Wat de consulenten voornamelijk doen is doorverwijzen en papieren meegeven die men thuis moet invullen, want helpen met invullen doen zij niet. “Daarvoor moet u naar een administratiebureau,” was één van de opmerkingen naar oudere inwoners. En wat de informatievoorziening voor ouderen betreft, veel ouderen gebruiken geen internet, en de informatierekken zijn vaak leeg. Er wordt met smart teruggedacht aan de Ouderengids waarin alle informatie stond die ouderen nodig hebben en hoe te handelen’, aldus Hohage die haar kritiek onder de aandacht van het college brengt.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.