Voorburg raakt Janelle Moerman kwijt aan Delft

janelle3-charles-groeneveld-2016112429 november Janelle Moerman, directeur van Huygens’ Hofwijck en Museum Swaensteyn, is per 1 januari benoemd tot de nieuwe directeur van Museum Prinsenhof Delft. In 2011 trad zij samen met Peter van der Ploeg aan als directeur van Huygensmuseum Hofwijck. Een creatief en productief duo dat prima resultaten wist te boeken. Zo was Moerman de afgelopen jaren nauw betrokken bij een omvorming van de buitenplaats, waarbij het hoofdgebouw werd gerenoveerd, nieuwe museale presentaties werden geïnstalleerd en de originele ijskelder in ere is hersteld. Onder haar directievoering werd ook het poortgebouw bij Hofwijck gerestaureerd, uitgebouwd en tot een nieuw entreegebouw gemaakt.

In januari 2014 namen Moerman en Van der Ploeg ook het Museum Swaensteyn in de Herenstraat onder hun hoede. Hofwijck kreeg tevens een nieuwe positionering, het is nu de plek waar de bezoeker door de ogen van Constantijn Huygens en zijn zoon Christiaan naar de Gouden Eeuw kijkt. Onder een nieuwe naam, Huygens’ Hofwijck, is de buitenplaats klaar voor de toekomst. Voor de omvorming werd ruim 1 miljoen euro geworven bij fondsen, bedrijven, overheden en particulieren. Janelle Moerman vervulde daarbij steeds een grote rol. Het werk in Voorburg zit er nu op. Delft mag blij met haar zijn. Foto Charles Groeneveld.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.