Vluchtelingen leggen verklaring participeren af

5 december –  Elf Syrische vluchtelingen hebben in het gemeentehuis de participatieverklaring ‘welkom in Nederland’ ondertekend ter afsluiting van een drieweekse cursus als opstapje van het lange proces naar volledige integratie. Wethouder Floor Kist reikte de verklaringen uit. Voor onze gemeente is dit de eerste groep statushouders die de verklaring hebben ondertekend. Als statushouders hebben zij een verblijfsvergunning en wonen hier. foto-ondertekening-participatieverklaringVanaf 1 juli 2017 is de participatieverklaring een verplicht onderdeel van het inburgeringstraject. Floor Kist: ‘Ik vind het belangrijk dat vluchtelingen die hier mogen blijven, zo snel mogelijk mee kunnen draaien in onze samenleving. Ik spreek veel vluchtelingen die niets liever willen dan snel de taal leren en Nederland willen leren kennen. We helpen daar met onze partners graag bij.’

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.