Koninklijke olifanten herleven in kunstvorm

olifabt-img_7591-18 december – Langs het spoor en aan de voet van de nieuwe uitkijkheuvel bij het einde van de Spinozalaan en Nicolaas Beetslaan zijn enkele waterkunstwerken geplaatst die verwijzen naar de historie van het gebied. De gemeente zegt dat op deze locatie vroeger de dierentuin van de prinsen van Oranje lag met de olifanten Hans en Parkie als bewoners. Nu zijn de ‘koninklijke’ beesten in kunstvorm vereeuwigd. Je moet wel heel goed kijken maar met een beetje gevoel voor fantasie lukt het. De aandacht voor dit gebied maakt deel uit van herinrichting van park ’t Loo tot aan de spoorlijn. Dat gaat er daar mooi uitzien.

Reactie van Ineke Smaalders: ‘Welke “kunst–commissie” heeft dit bedacht? Het was daar nét rustig en mooi groen geworden, nú wordt het volkomen verpest door knallende, lelijke en opdringerige krengen die géén Kunst mogen worden genoemd. Ooit zat ik op de Koninklijke Academie in Den Haag; had in Voorburg 36 jaar lang een tekenschool met 80 leerlingen; tóén waren we nog bescheiden, en hielden rekening met de omgeving; nú wordt het geld weggegooid aan egotrippende figuren die zich KUNSTENAAR dúrven te noemen. Jammer, jammer, jammer.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.