Kleurrijke licht-impuls voor sluisgebied

mannen sluis IMG_15757 juli – Door een succesvolle crowdfunding met ruim veertig supporters kunnen gebouwen en objecten rond de Sluis sfeervol worden aangelicht. Er was circa 15.000 euro nodig en die hebben drie bestuursleden van de Stichting Licht op de SluisĀ binnen weten te halen. Het zijn Teun Glasbergen (midden), Wim Schoevers en Peter de Groot (rechts) die drie maanden geleden aan de slag gingen met het promoten van hun actie. Nu wordt de laatste hand gelegd aan de voorbereiding van de installatie. Petje af voor deze mannen.

Het gaat om het aanlichten van ca. 25 historische objecten rond de Sluis, waaronder de Sluis zelf, Dorpskerk, Petrus & Pauluskerk, twee sluisbruggen, beeldengroep De Damwachters, Prof. Dolkgemaal, Houtzaagmolen De Salamander en diverse monumentale gevels. Het zal de aantrekkelijkheid van het gebied vergroten. Het wordt daar een kleurrijke open lucht beleving waar veel mensen op af zullen komen. Cultuurhistorie als schouwspel. Foto Michel Groen.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.