Corbulo hoort bij haven als Huygens bij Hofwijck

Passantenhaven IMG_089611 juli – Hoe gaan we de passantenhaven bij de Kerkbrug noemen? De gemeente heeft een wedstrijdje uitgeschreven met een keuzemogelijkheid uit vier namen. Tot 26 juli kunnen de inwoners stemmen op www.lv.nl/wedstrijd. Wordt het 1. Huygenshaven? 2. Haven Huygenskwartier? 3. Huygenskade of 4. Corbulohaven? Het komt er op neer dat het om twee historisch aan Voorburg verbonden personen gaat; Huygens en Corbulo.

Termote_CorbuloBeiden hebben al een standbeeld gekregen, de ene bij de ingang van Hofwijck en de ander bij de Julianabaan, met het kunstwerk van de Romeinse generaal die als stichter van het Forum Hadriani (Voorburg) wordt gezien. Corbulo wint het dus eeuwen-ver van Huygens in geschiedenisjaren. Bovendien maakte hij ook gebruik van de gracht (zeg maar de Vliet) om hier een van de noordelijkste handelsplaatsen te vestigen.

Wat ons betreft duidelijk ere wie ere toekomt en we stemmen met overtuiging op de naam Corbulohaven. Het ‘kwartier’ dat sinds vorig jaar promotioneel aan Huygens wordt verbonden kan alleen al historisch gezien een niemendalletje genoemd worden en raakt daarmee als naam van de haven kant noch wal. U mag het zeggen.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.